Våra vinkonsulenter

 
 

Joacim Sjövall

Joacims gastronomiska utbildningsresa började på Sturegymnasiet i Halmstad och Hotell-och restaurangprogrammet, där han lärde sig mycket om mat, vin och service. Under sin utbildning jobbade han extra som servitör på Hotell Tylösand, Akvarell och Restaurang Salt. På dessa arbetsplatser väcktes sitt intresse för vin och mat. Han hade lärare och chefer som inspirerade honom till att utveckla sina kunskaper inom vinkulturen och mattrenderna.

Direkt efter gymnasiet valde han att fortsätta sina studier och kom in på Gastro Academy Bar-och Restaurangchefsutbildning. Här läste han till Sommelier, tog WSET Advanced och fick lära sig ofantligt mycket mer om vin, vintillverkning, och matkombinationer. Han fick även chansen att ha välkända och duktiga föreläsare inom mat och vin.

Under tiden på Gastro Academy praktiserade han på bl a Lammet och Grisen i Sälen, som har tilldelats åtskilliga utmärkelser. Han jobbade även på Dahlberg i Helsingborg, systerkrog till restaurang Gastro.

Han avslutade sina studier med praktik på Systembolagets vinkällarbutik i Malmö. Han har genom åren fått tillfälle/ära att prova en stor variation av viner, från alla världens hörn, alla olika prisnivåer och flertalet årgångar. Just nu så håller han på att läsa WSET Diploma, där han fördjupar sina kunskaper om Vin och Mat ännu mer!

Han jobbar aktivt för de Svenska Vinodlarna, bl a som ledamot, jurymedlem & kommunikatör i FSV (Föreningen Svenskt Vin), driver Podcasten Sommeliern som fokuserar på Svenska Viner och håller regelbundet provningar med Svenska Viner som tema.

Han har även drivit Trappan Grill & Bar och jobbar idag som frilansande Sommelier.

 
Tommy_Lennartsson.jpg

Tommy Lennartsson

Tommy gick sin sommelierutbildning på Restaurangakademien i Stockholm 2008-2009 och har under en period även drivit VinContoret i Uppsala. Han har ett bra samarbete med flera aktörer i dryckesbranschen och sin huvudverksamhet är att anordna och genomföra olika typer av smak- och dryckesprovningar hos företag, konferensanläggningar och privatpersoner.

flemming_christoffersen.jpg

Flemming Christoffersen

Vin är ur många perspektiv en fantastisk dryck med många olika varianter och stilar. Flemmings intresse för vin startade med en resa till Italien, där han insåg att vin är mångfacetterat och oändligt intressant. Detta ledde i sin tur till en utbildning, examinering och diplomering som sommelier 2019. Flemming arbetar idag med flera importörer och representerar en bred palett av kvalitetsviner. Fokus på ”gamla världen” och i synnerhet Italien, Frankrike och Tyskland. I den ordningen. Men självklart finns det intresse för vin från ex vis USA, Sydamerika, Australien och Nya Zeeland. Numera finns det dessutom ett bra utbud av svenska viner som är högintressanta. Sommelier Flemming finns i Halmstad och erbjuder vinprovningar inom en radie på 10 mil. Vi lägger upp vinprovningen efter dina önskemål eller så sätter vi ihop en åt dig om du önskar. Vi kan även erbjuda vinprovningar med små smaktillbehör för att höja upplevelsen.