Vinoch.se | Italienska kvalitetsviner Vinoch.se | Italienska kvalitetsviner
Roero Arneis DOCG "LUÈT"

Roero Arneis DOCG "LUÈT"

Antalst

Artikelnummer

VAL39061

155 kr

inkl. moms

Beskrivning

Roero Arneis 2017 Luèt DOCG.

Mario Roagna har gjort en diskret elegant Roero Arneis. Färgen är ljust halmgul, klart genomskinlig, nästan kristallklar med god konsistens.

Denna Arneis har en relativt intensiv doft av frukter som äpple, apelsin och ananas, gräs, gula och vita blommor, lite mineraler i form av grafitolja och vingummi. En komplex och nyanserad doftbild.

Smaken är torr, relativt varm, frisk med sälta och mineraler. Smakerna som kommer med diskret intensitet är äpple, melon, banan, aprikos, gula blommor, gult gräs och halm, sälta och mineraler med lite mandel på slutet. Smaker som dröjer sig kvar relativt länge. Vinet är i god balans, harmoniskt, relativt mjukt med diskret struktur. Roeron är mogen och färdig att drickas nu.

Mat:

Till denna utsökta Roero Arneis så rekommenderar vi mestadels fiskrätter, gärna feta som lax, tonfisk, makrill, röding och strömming men undvik tjocka tunga såser. Avsluta kanske med någon blandad grönsakssallad eller varför inte ta en räksallad som lättlunch med denna trevliga Arneis från Roero?

Egenskaper

Teknisk data

Volym

750 ml

Alkoholhalt

14%

Årgång

2017

Druvblandning

100% Arneis, biodynamiskt odlade

Serveringstemperatur

8-10 grader

Lagring

1-2 år

Vinifiering

Plockade för hand. 2.5 dagars skalkontakt under alkoholjäsningen i temperaturkontrollerad ståltank. Mognad: 4

Mognad

4 mån i ståltank, 3 mån på flaska.