Välkommen att följa med oss till Sicilien i maj 2019

Vi har komponerat en ny resa i vinet och njutningens tecken till Siciliens vackra östkust. Med ett tidigt morgonflyg från Arlanda onsdag den 22 maj 2019 startar vi vår resa.
Efter mellanlandning i Wien landar vi på flygplatsen i Catania strax innan lunch.
Hemresan går från Catania vid 11-tiden söndagen den 26 maj och efter en mellanlandning i München är vi åter på Arlanda strax innan kl.18.00.
Tommy Lennartsson är reseledare från Sverige och vår guide under hela vistelsen är fotbollslegendaren Kurre Hamrins son Piero Hamrin som är bosatt i Florens.

Om du är intresserad så har vi fortfarande platser kvar.
Kontakta oss på info@vinoch.se eller 0701-8520505 för mer information.

Anmälningsavgift 1100 kr/person att betala senast 2018-12-15 för att säkra din plats!
Slutbetalning senast 2019-03-01.

Det preliminära programmet ser ut enligt följande:

Ons 22 maj
En bekväm buss hämtar oss på flygplatsen och efter en timmes färd norrut checkar vi in på Hotel Castello di San Marco där vi äter lunch på Restaurang Mastri Flavetta.
(Ett alternativ är att vi gör ett vingårdsbesök med lunch i Catania innan vi åker till hotellet.)
Efter lunch åker vi till södra sidan av vulkanen Etna där vi besöker vingården Castello di Solicchiata som gör fantastiska viner bl a på klassiska Bordeauxdruvor.
Efter vingårdsbesöket med tillhörande vinprovning tar bussen oss till restaurangen Podere dell’Etna Segreta där vi intar första kvällens middag.

Tor 23 maj
Efter en skön sömn och en god frukost tar bussen oss upp till den nordligaste spetsen av Sicilien där vi provar viner och äter vår lunch på Tenuta Enza La Fauci. Vi kanske även får prova gårdens egen grappa efter lunchen.
Därefter mellanlandar vi en stund på hotellet innan vi åker vidare till vingården Terrazze del’Etna där vi får prova valda delar ur deras sortiment av både mousserande och stilla viner.
Efter vingårdsbesöket åker vi till restaurangen Osteria di Villagrande di Barone di Villagrande, där vi intar kvällens middag.
Därefter åker vi mätta och nöjda tillbaka för den sista natten på Hotel Castello di San Marco.

Fre 24 maj
Efter att vi har ätit frukost och packat våra väskor tar vi oss söderut ca 1,5 timme med bussen ner till Syrakusa och den vackra lilla ön Ortigia som enligt den gregiska mytologin är Apollos och Artemis födelseort.
Efter vårt besök i Ortigia tar vi oss en kortare resa till Azienda Agricola Pupillo för vinprovning och lunch. När vi har intagit vår lunch tar bussen oss till Hotel Borgo Pantano utanför Syrakusa där vi checkar in och kopplar av en stund. På eftermiddagen tar vi oss sedan ytterligare söderut efter kusten ner till Marzamemi och vingården Feudo Ramaddini där vi får en rundvandring och en provning av deras viner.
Kvällens middag intar vi på restaurang Cortile Arabo innan vi mätta och nöjda åker tillbaka till
hotellet.

Lör 25 maj
Förmiddagen spenderar vi i Noto söder om Syrakusa. Ännu en stad från antiken som med sin katedral togs upp på UNESCOs världsarvslista 2002. Därefter tar vi oss till vingården Feudo Maccari för ett besök med vinprovning.
När vi är klara hos Feudo Maccari äter vi lunch på någon trevlig restaurang i Noto eller åker vidare en bit till staden Ragusa och äter lunch där innan vi tar en promenad i den vackra antika stadskärnan.
När vi känner oss nöjda där åker vi tillbaka till hotellet för lite avkoppling innan middagen. Den sista gemensamma middagen äter vi på restaurang Don Camillo i Ortigia som vi besökte på fredagen.

Sön 26 maj
Efter en god natts sömn och en läcker frukost tar bussen oss till flygplatsen i Catania för återfärd till Arlanda.
Vi lämnar Sicilien och Italien med härliga minnen i bagaget.

RESANS PRIS: 19.600 SEK
Anmälningsavgift 1100 kr/person att betala senast 2018-12-15.
Slutbetalning senast 2019-03-01.

Detta ingår i priset:
• Flyg från Arlanda med Lufthansa till Catania Sicilien
• Samtliga transporter med buss under hela resan.
• I resan ingår helpension, det vill säga frukost, lunch och middag.
• Viner ingår till samtliga middagar, samt vin eller annan måltidsdryck till samtliga
luncher.
• Reseledare och guider.
• Entréavgifter, guidningar och provningar.
• 4 övernattningar på fyrstjärningt hotell i dubbelrum.
• Exklusiva dryckesprovningar, kan i några fall utföras i samband med lunch
• Flyg tillbaka till Arlanda från Catania

Reservation för programändringar.
Rese- och betalningsvillkor:
Ingår 1st incheckat bagage om 23 kg
Ev. avbeställningsskydd tillkommer med 332 kr/person
Ev. boende i enkelrum tillkommer.

Intresseanmälan

E-post*

Förnamn

Efternamn

Telefon

Företag

Kommentarer

Res till Italien!

Är du sugen på att åka till Italien? Vi kan skräddarsy resan till dig och dina vänner efter dina önskemål. Sällskapsresor eller konferensresor, du väljer. Med Vinoch.se får du en unik möjlighet att ta del av Italiens guldkorn under ledning av Piero Hamrin. Han är uppvuxen i Toskana och arbetar med vin, mat och upplevelser sedan många år. Han pratar svenska och har unika kontakter vad gäller restauranger och vingårdar, ställen du inte hittar till själv - pärlor väl värda ett besök. Välkomna med era förfrågningar!

SE BILDER FRÅN TIDIGARE RESOR OCH ARRANGEMANG NEDAN