Vinoch.se | Italienska kvalitetsviner Vinoch.se | Italienska kvalitetsviner

Piemonte

Detta område i norvästra Italien är huvudsakligen känt för sina två toppklassviner Barolo och Barbaresco, Barolo också kallat kungarnas vin och vinernas kung gjord på en av Italiens främst odlade druva nebbiolo.

Piemonte omfattas om flera välkända vindistrikt så som Cuneo, Asti, Langhe och Monferrato. Vi på Vinoch.se har valt att fokusera mer på Langhe och de vinområden som omringar staden Alba på grund av deras höga kvalité av främst röda viner gjorda på Nebbiolo och Barbera men även Dolcetto och övriga internationella druvor. Här görs även vita viner gjorda på den inhemska druvan Arneis samt övriga internationella gröna druvor. I Langhe ligger alltså Barolo, Barbaresco och Roero och det är från dessa områden ni kan handla våra väl utvalda viner av högsta klass.

Vingårdar

Nedan finner ni våra nuvarande vingårdar ifrån Piemonte.

Cascina Val del Prete

Vi är på en vingård i Roero där man har odlat ekologiskt sen familjen Roagna tog över den 1977. Nedan ser ni en bild från deras vinkällare, klicka på bilden eller länken nedan för mer information.

Azienda Agricola Ronchi

En vingård i Barbaresco med klassiska viner gjorda på Nebbiolo, Barbera och Arneis samt lite franska vindruvor så som Merlot och Chardonnay

Ciabot Berton

Vingård ifrån La Morra, Barolo som har fått fina utmärkelser från AIS för sin Barolo och Langhe Nebbiolo.

Cascina dei Conti di Roero

Vingården Antica Cascina dei Conti di Roero hittar man i byn Vezza d'Alba, tillhörandes regionen Piemonte.

Luigi Giordano