Vinoch.se | Italienska kvalitetsviner Vinoch.se | Italienska kvalitetsviner
Nebbiolo d'Alba DOC "Vigna di Lino"

Nebbiolo d'Alba DOC "Vigna di Lino"

Antalst

Artikelnummer

VAL39059

285 kr

inkl. moms

Beskrivning

Nebbiolo Vigna di Lino 2012 Vigna di Lino Mario Roagna har gjort en Nebbiolo med vackert skimrande granatröd färg, klar och fin konsistens.

Vigna di Lino för med sig en intensiv, nyanserad kryddig doft med fatkaraktär. Inslag av stall, jordgubb, plommon, hallon, mint, röda blommor, grafitolja och svartpeppar.

Stramt kryddigt varmt vin med fatkaraktär, har lite inslag av klassisk “målarpyts” tillsammans med rabarber, jordgubb, mint, plommon och mandel. Smaken är intensiv och varar länge. Vinet är friskt med goda tanniner, för med sig sälta och mineraler. Kroppen har en god struktur. En balanserad harmonisk Nebbiolo som du kan ha glädje av under lång tid. Det är färdigt att drickas nu, men kan också lagras under lång tid i din källare.

Mat: Till denna utsökta Nebbiolo så rekommenderar vi lamm, nöt och viltkött, gärna från ugnen. Förrätter som italiensk korv och skinka (salami och prosciutto). Pasta med olika köttsåser. Ost och mörk choklad.

Egenskaper

Teknisk data

Volym

750ml

Alkoholhalt

14,5%

Årgång

2012

Druvblandning

100% Nebbiolo

Serveringstemperatur

18-20 grader

Lagring

8-12 år

Vinifiering

Druvor skördade för hand. 6-12 dagars alkoholjäsning i temperaturkontrollerad ståltank. Malolaktisk jäsning i barriques.

Mognad

15 mån i gamla barrique, 6 mån i flaska.