Vinoch.se | Italienska kvalitetsviner Vinoch.se | Italienska kvalitetsviner
Rosso Langhe DOC "Ronchi"

Rosso Langhe DOC "Ronchi"

Antalst

Artikelnummer

RON39111

195 kr

inkl. moms

Beskrivning

Har en fin rubinröd färg med diskret genomskinlighet och små inslag av granatrött. Relativt fyllig konsistens.

Vinet har en relativt intensiv och ganska så komplex doftbild med initiala dofter av frukter som blåbär, körsbär och jordgubb med övergång till mint och salvia, rå skinka, diskret svartpeppar med förnimmelser av vanilj på slutet.

Smakintrycken är intensiva och långvariga med dominerande smaker av frukt (jordgubb, körsbär, svarta vinbär, hallon, fikus, korint), lite kanel, kryddnejlikor, karamell med en final av mint, tobak och aromatiska örter. Vinet är torrt, varmt med silkeslena tanniner, god balans mellan friskheten (syran) och mjukheten, har relativt mycket sälta och mineraler, kroppen har en rund fyllighet och stark struktur. Ett moget vin med balans och harmoni, redo att njutas av nu.

Mat: Till vinet så rekommenderar vi några av charkens delikatesser som kokt och lufttorkad skinka, lättare fläskkorv (mortadella), pastarätter med svamp, grönsaker eller vitt och rött kött åt det sötare hållet, patéer, köttstek av fågel eller gris, gratänger, prova gärna också pannkakor! Eller som sällskapsvin.

Egenskaper

Teknisk data

Volym

750ml

Alkoholhalt

14%

Årgång

2014

Druvblandning

90% Merlot, 10% Nebbiolo

Distrikt

Langhe

Serveringstemperatur

18 grader

Lagring

5-7 år

Vinifiering

Handplockade druvor, temp-kontr jäsning i ståltank.

Mognad

Ståltank och stora träfat.