Vinoch.se | Italienska kvalitetsviner Vinoch.se | Italienska kvalitetsviner
Langhe Nebbiolo DOC "3Utin"

Langhe Nebbiolo DOC "3Utin"

Antalst

Artikelnummer

CIA39098

225 kr

inkl. moms

Beskrivning

Har en vackert granatröd färg med violetta tendenser, god genomskinlighet och konsistens. Doftbilden är relativt intensiv och komplex med dofter som “målarpyts”, röda frukter (körsbär, hallon), lite ångande alkohol, mint med final av sötlakrits och saffran.

Smakintrycken är intensiva och långvariga med smaker som skogens frukter (cassis, blåbär, körsbär, plommon), lakrits, tobak, earl grey thé med eftersmak av viol och kaffe. 3 Utin är torrt, varmt, friskt, för med sig en god portion sälta och mineraler, är relativt mjukt, har starka tanniner där manschettknapparna sitter kvar, har en god strukturerad kropp. Vinet har en hygglig balans och god harmoni, ett vin som kan drickas nu eller lika gärna vänta något år på dig i källaren.

Mat: Perfekt till huvudrätter med vitt kött, och fungerar bra även med fläskkött. De flesta pastarätter, t ex pasta penne med stekt fänkål, vitlök och gullök (i balsamvinäger). Prova gärna lite goda lagrade ostar efter maten med denna Nebbiolo också. 3 Utin är ett vin som behöver mat för att komma till sin rätt.

Egenskaper

Teknisk data

Volym

750ml

Alkoholhalt

13.5%

Årgång

2014

Druvblandning

100% Nebbiolo

Serveringstemperatur

18 grader

Lagring

5-7 år

Vinifiering

Alkoholjäsning med skalkontakt i 8 dagar i temp-kontrollerade ståltankar.

Mognad

12 mån i slovenska ekfat på 2000 liter.