Vinoch.se | Italienska kvalitetsviner Vinoch.se | Italienska kvalitetsviner
Falanghina del Beneventano IGT "Hamrin"

Falanghina del Beneventano IGT "Hamrin"

Antalst

Artikelnummer

HAM40001

160 kr

inkl. moms

Beskrivning

Kampanien Semesterparadiset med Amalfikusten, Neapel och Capri, den bedårande vackra ön i Neapel-bukten. För att inte glömma den ståtliga vulkanen Vesuvius, som tillhör silhuetten till Napoli. Öster om Napoli, i Avellinoprovinsen, så görs många fina intressanta vita viner med druvor som, förutom Falanghina, också Coda di Volpe, Fiano och Greco di Tufo. Den sistnämnda görs också som riserva.

Hamrin Falanghina Beneventano IGT 2016 Ett intressant vin med naturlig malolaktisk jäsning, som skapar mer mjukhet, rikare dofter och bättre persistens på smakerna, ett vin i bättre balans.

Vinet har en kristallklar blekt halmgul färg, med god konsistens.

Doften är relativt intensiv, komplex med dofter som vita blommor (vitsippor), citron, en god portion sälta och mineraler med lite eteriska dofter i bakgrunden.

Denna Falanghina från kullarna i Beneventano är torr, har en god balans mellan friskhet och mjukhet med en mycket fin längd på smaken och en väl strukturerad kropp. Vinet är moget, balanserat och harmoniskt, väl värt att drickas nu. Här hittar du intensiva smakintryck i form av sälta och mineraler, gula och gröna äpplen med fatkaraktär och som final lite mogen ananas med stänk av citron. Rekommenderad serveringstemp.

Mat Vi rekommenderar mager till halvfet fisk, kokta, lätta stekta eller råa. Lite friska skaldjur och bläckfisk. Prova gärna olika sorters pasta med tonfiskröra, vitlök och rödlök.

Egenskaper

Teknisk data

Volym

750 ml

Alkoholhalt

13%

Årgång

2016

Druvblandning

100% Falanghina

Distrikt

Beneventano

Serveringstemperatur

8-10 grader

Lagring

2-3 år

Vinifiering

Alkoholjäsning och malolaktisk jäsning i ståltank under kontrollerad temp.

Mognad

Ståltank och flaska.