Vinoch.se | Italienska kvalitetsviner Vinoch.se | Italienska kvalitetsviner
Franciacorta DOCG "Hamrin"

Franciacorta DOCG "Hamrin"

Antalst

Artikelnummer

HAM40008

255 kr

inkl. moms

Beskrivning

Mousserande vitt vin från Lombardiet

Hamrin Franciacorta Brut 

Hamrin

 

 

Franciacorta, Lombardiet

Lombardiet i norra Italien är en vidsträckt region, med vinproduktion i många olika distrikt. I östra Lombardiet, tillhörande provinsen Brescia, så ligger vin-distriktet Franciacorta, ett distrikt som gör mousserande viner på riktigt hög nivå. Franciacorta har infört de metoder och teknologier man använder sig av i Champagne. Här finns också en del intressanta röda viner med Merlot, Cabernet Franc och Cabernet Sauvignon.

 

Hamrin

Tillsammans med Borgo La Gallinaccia så har Hamrin tagit fram denna fina spumante, ett riktigt gott mousserande vitt vin, gjort enligt den klassiska metoden, med andra jäsning på flaska.

 

Hamrin Franciacorta Brut

Färgen är vackert gyllengul med små stick av grönt, är medelfyllig och har kristallklar genomskinlighet. 

 

Doftbilden är intensiv och komplex, med dofter av bröd, gula äpplen, gröna päron, citron, lime, pepparmint och blommor som akacia och magnolia.

 

Smakintrycken är intensiva och långvariga, med smaker som bröd, mineraler, citron, lime, gröna äpplen, blodapelsin, nötter, med lite honung, arrak och anis på slutet. Hamrins Franciacorta är torr, varm, riktigt frisk, har rikligt med mineraler och en viss diskret sälta, är relativt mjuk, har en fyllig struktuterad kropp. Ett vin i god balans och harmoni, redo att njutas av nu, likväl som om ett par år.

Rekommenderad serveringstemperatur 8 - 10 °C.

 

Mat

Rekommenderas till maträtter med lax, och gärna vitt kött som kalkon och kyckling. Skagenröra och övriga skaldjursrätter. Smörgåstårta! Perfekt till plock-mat baserat på skaldjur, fisk och grönsaker. Aperitivo.

 

Tekniska data

Volym: 75 cl

Druvblandning: 85% Chardonnay, 15% Pinot Nero

Fyllighet: Medelfyllig (8 av 12)

Klassificering: Franciacorta DOCG

Alkohol: 12,5%

Vinifiering: Den klassiska metoden som används i Champagne, med dubbla jäsningar, den första i ståltank och den andra på flaska i 40 månader med tillsatt jäst. Sockerhalt 7 gram / liter vin = Brut.

Mognad: Trycktank och flaska.

 

Lagring: 5-7 år

Rekommenderas till lax, röding, kalkon, kyckling, Skagenröra och de flesta skaldjursrätter. Smörgåstårta! Perfekt som aperitivo!

 

Egenskaper

Teknisk data

Volym

0.75

Alkoholhalt

12,5%

Årgång

2012

Druvblandning

85% Chardonnay, 15% Pinot Nero

Distrikt

Franciacorta DOCG

Lagring

5-7 år