Vinoch.se | Italienska kvalitetsviner Vinoch.se | Italienska kvalitetsviner
Barolo DOCG "Roggeri"

Barolo DOCG "Roggeri"

Antalst

Artikelnummer

CIA39096

510 kr

inkl. moms

Beskrivning

En Barolo Crù med druvor från gården Roggeri. En Barolo med en vackert granatröd färg med stänk av rubinrött. Genomskinlig med fyllig konsistens. Doftbilden är komplex och relativt intensiv med dofter av fat, fuktig jord, lite “målarpyts”, relativt mogen balsamvinäger, jordgubb, körsbär, granatäpplen, hallon, cassisbär i alkohol och röda rosor som final.

Smakintrycken är intensiva och långvariga med smaker av röd frukt (hallon, körsbär, plommon), diskret kola, granatäpplen, kött stekt i ung balsamvinäger, fänkål, mint, svartpeppar med eftersmak av pepparmint och tuttifrutti. Roggeri är torrt, varmt, mjukt, friskt med en god portion sälta och mineraler, har fylliga eleganta tanniner, en fylligt rikt strukturerad kropp. Vinet har en god balans och harmoni, är redo att drickas nu, men kan lagras upp till 15 år i källaren. Bör luftas någon timma innan.

Mat: Perfekt till rött kött, gärna lättare bräserat kött, eller större biffstek, grillade viltstekar från jakten, tyngre förstarätter som risotto. Prova gärna fänkål eller svamp till risotton. För den som gillar mat med vit tryffel är det här ett kanonvin! Vällagrade ostar och mörk choklad, gärna tillsammans med mint. En After-Eight med ett litet glas Roggeri går väldigt bra ihop!

Egenskaper

Teknisk data

Volym

750ml

Alkoholhalt

14.5%

Årgång

2011

Druvblandning

100% Nebbiolo

Serveringstemperatur

18-20 grader.

Lagring

13-15 år

Vinifiering

Alkoholjäsning med skalkontakt 18-20 dagar i cementtankar.

Mognad

12-15 mån i stora franska ekfat, därefter i stora slovenska ekfat, och därefter på flaska.