Vinoch.se | Italienska kvalitetsviner Vinoch.se | Italienska kvalitetsviner
Barbera d'Alba "Terlé"

Barbera d'Alba "Terlé"

Antalst

Artikelnummer

RON39049

195 kr

inkl. moms

Beskrivning

Barbera d'Alba Terlé 2015 Denna Barbera från Ronchi har en intensivt rubinröd färg med tendenser av granatrött, har god genomskinlighet och fin konsistens.

Barberan för med sig intensiva dofter av kaffe, tobak, fuktigt trä, blåbär och nejlika, för att avslutas med choklad. Vinets doftbild är komplex och fin, det tar en angenämt lång stund att hitta alla dofterna.

Smakintrycken från denna Barbera är varma, mjuka, friska med viss sälta, intensiva eleganta tanniner. Smaker som choklad, blåbär-björnbär, kanel, citron-lime, kola, mint och lite mandel i finalen. En mycket komplex smakbild, fin, med lång underbar smak. Kroppen har en riktigt god struktur. Barberan är i väldigt fin balans, harmonisk. En liten förbättringspotential finns i källaren, men är fin nu.

Mat Till vinet så rekommenderar vi förrätter som salami, prosciutto-skinka, mortadella-korv, crostini eller brödsnittar med leverpatè. Pasta med köttragú (exempelvis lamm), champinjoner, risotto eller polento. En saftig biffstek eller viltkött från grillen passar utmärkt till denna Barbera. Några medellagrade ostar. Mörk choklad skulle göra gott med detta vin!

Egenskaper

Teknisk data

Volym

750 ml

Alkoholhalt

13,5%

Årgång

2015

Druvblandning

100% Barbera

Distrikt

Langhe

Lagring

6-7 år

Vinifiering

Handplockade druvor. Temp-kontr jäsning

Mognad

Ett år på små franska träfat (barrique)