Vinoch.se | Italienska kvalitetsviner Vinoch.se | Italienska kvalitetsviner
Barbera d'Alba Superiore "Carolina"

Barbera d'Alba Superiore "Carolina"

Antalst

Artikelnummer

VAL39058

330 kr

inkl. moms

Beskrivning

Barbera d'Alba Superiore 2012 Carolina Mario Roagna har gjort en Barbera Superiore som har en skimrande rubinrödfärg med nästan kristallklar genomskinlighet. Tårarna är många och tunna, vinet har en god konsistens.

Carolina doftar varmt och ungdomligt intensivt av mintchoklad, lakrits, gräsörter och av skogens frukter som hallon, smultron och blåbär. Som final kommer lite violblommor och förgyller tillvaron. Relativt komplex.

Som namnet säger så har vinet en fyllighet, struktur, elegans och smakrikedom som är superiore. Smakerna räcker länge och väl i gommen. Smaker som smultron, blåbär, jordgubb, mintchoklad, örter, gräs med lite vingummin av viol i slutet. Vinet är torrt, mjukt, varmt, friskt, har eleganta tanniner och god sälta med mineraler. Kroppen har en god struktur. En fin och komplex smakbild med god balans och harmoni. Ett vin som är färdigt att drickas nu, men kan med fördel ligga i källaren ett tag.

Mat: Till denna utsökta Barbera så rekommenderar vi kalv, gris och lamm, gärna från grillen.

Egenskaper

Teknisk data

Volym

750 ml

Alkoholhalt

14.5%

Årgång

2016

Druvblandning

100% Barbera

Serveringstemperatur

16-18 grader

Lagring

4-6 år

Vinifiering

Druvor skördade för hand. 25 dagars alkoholjäsning med skalkontakt i temp-kontr ståltank. Malolaktisk jäsning i barrique.

Mognad

16 mån i nya barrique, 6 mån i flaska.