Vinoch.se | Italienska kvalitetsviner Vinoch.se | Italienska kvalitetsviner
Barbaresco DOCG

Barbaresco DOCG

Antalst

Artikelnummer

RON39048

270 kr

inkl. moms

Beskrivning

Barbaresco 2014 från Ronchi har en fin intensiv granatröd färg, med några stänk rubinrött kvar. Genomskinligheten är god och konsistensen likaså.

Barbarescon för med sig intensiva intryck av fuktiga höstlöv, mogna röda frukter som plommon, lakrits, röda rosor, choklad, och lite syrliga grön-gula äpplen i finishen. En mycket komplex doftbild, med excellenta doftintryck.

Smakintrycken från denna Barbaresco är intensiva med mogna plommon, körsbär och krusbär, choklad och en final med lite ek, fuktig jord och fuktiga löv. Vinet är torr, varmt och mjukt. Det finns en fin sälta och portion mineraler som gör det friskt. Tanninerna är eleganta för sin ålder. Kroppen har god struktur. Denna Barbaresco har en god balans och mognad. Smaken dröjer sig kvar i munnen riktigt länge.

Mat Till vinet så rekommenderar vi förrätter som salami, prosciutto-skinka, mortadella-korv, crostini eller brödsnittar med leverpatè. Pasta med köttragú, risotto med tryffel eller polenta är fina förstarätter. Kalvstek, biffstek, fågel eller vilt kött (vildsvin) från ugnen passar utmärkt till denna Barbaresco som huvudrätt. Långlagrade ostar och mörk choklad!

Egenskaper

Teknisk data

Volym

750 ml

Alkoholhalt

14%

Årgång

2014

Druvblandning

100% Nebbiolo

Distrikt

Langhe

Lagring

10-15 år

Vinifiering

Handplockade druvor, temp-kontr jäsning.

Mognad

2 år i stora ekfat på 2000 liter