Vinoch.se | Italienska kvalitetsviner Vinoch.se | Italienska kvalitetsviner
Barbaresco Cru DOCG "Ronchi"

Barbaresco Cru DOCG "Ronchi"

Antalst

Artikelnummer

RON39069

310 kr

inkl. moms

Beskrivning

Barbaresco 2013 Ronchi Cru Färgen är klart granatröd med god fyllig konsistens.

Doften är komplex och fin med dofter av mogna röda frukter, mörk choklad, balsamvinäger, kaffe, fuktiga löv, röda blommor, mint, pepparmint med diskret final av rök och rostat bröd.

Smakbilden hos denna Cru är både intensiv och långvarig med smaker av jordgubb, körsbär och blåbär, mörk choklad, balsamvinäger, kaffe, lakrits, viol och mogna röda vinbär. Vinet är torrt, varmt, har rejält med starka eleganta tanniner, kroppen har en god struktur och fyllighet, är mjukt, friskt och har en god portion sälta. En Cru med balans, harmoni och mognad är redo att börja njutas av nu. För den som har plats i källaren så kan den ligga och vänta på fint främmande i 10-15 år. Bör luftas ett par timmar innan.

Mat: Salami, prosciuttoskinka, mortadellakorv, crostini eller brödsnittar med leverpatè. Pasta med köttragú, risotto med tryffel eller polenta är fina förstarätter. Kalvstek, biffstek, fågel eller vilt kött (vildsvin, renkött, älg) från ugnen, passar utmärkt till denna Barbaresco Cru. Långlagrade ostar och mörk choklad inte att förglömma. Står sig bra även utan mat, försvinnande god!

Egenskaper

Teknisk data

Volym

750 ml

Alkoholhalt

14,5%

Årgång

2013

Druvblandning

100% Nebbiolo

Distrikt

Langhe

Serveringstemperatur

18-20 grader

Lagring

10-15 år

Vinifiering

Handplockade druvor, temp-kontr jäsning.

Mognad

2 år i stora ekfat på 2000 liter.