AIK vin och Kurre Hamrin*
AIK vin och Kurre Hamrin*
AIK vin och Kurre Hamrin*
AIK vin och Kurre Hamrin*
AIK vin och Kurre Hamrin*

AIK vin och Kurre Hamrin*

Här kan ni köpa AIK-vinlådan med hyllningsvinet från Piero Hamrin till sin far Kurre och AIK. Vinet kommer i en snygg trälåda med AIK's logga på.

Antalst

Artikelnummer

ERB57

1 395 kr

inkl. moms

Beskrivning

Färgen är vackert djupt rubinröd med dragning åt violett, har en god genomskinlighet och fin konsistens. Doftbilden är komplex och relativt intensiv, med mörka bär som björnbär, blåbär, svarta vinbär, lite viol, anis, rå skinka. Smakintrycken är intensiva och långvariga, med smaker av mörka skogsfrukter som björnbär, blåbär, svarta vinbär, körsbär, anis, lite diskret av kryddor som muskot och oregano, med avslutande viol. 1891 är varm, torr, mjuk, med eleganta tanniner, har en bra dos mineraler och en fin frisk avslutande syra. Kroppen är fyllig med god struktur, ett vin i balans och harmoni, redo att njutas av likväl nu som senare. Rekommenderad serveringstemperatur 18-20 °C.

MAT: Idealisk till kötträtter, korv och skinka från charken, medellagrad ostar. Olika pastarätter med gris- eller nötkött. Risotto med svamp. Prova gärna en klassisk toscansk ”Ribollita”, en bröd- och grönsakssoppa med bönor. Stekt eller grillad fisk går fint med detta vin!

TEKNISKA DATA

Volym: 75 cl

Druvblandning: Sangiovese och Sagrantino

Fyllighet: Fyllig (9 av 12)

Klassificering: Umbria IGT Rosso

Alkoholhalt: 14 %

Vinifiering: Druvorna skördas för hand och jäsning med skalkontakt sker sedan separat för varje druvtyp, under ca 3 veckor.

Mognad: 5-10 mån i temp-kontrollerade stålfat, därefter på flaska.

Lagring: 5-7 år

Ä